Rezultati županijske akcije na prekršaje nekorištenja sigurnosnih pojaseva i nepravilnog korištenja dječjih auto sjedalica

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska je jučer, 13. svibnja od 06 do 09 sati provela pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa od strane svih sudionika u prometu na području naše županije.

Nadzor koji je naročito bio usmjeren na korištenje sigurnosnih pojaseva i pravilno korištenje dječjih auto sjedalica, rezultirao je sankcioniranjem 26 prometnih prekršaja. Od tih 26 prekršaja njih 22 je bilo u skladu s akcijom, odnosno utvrđeno je 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja nepropisnog prijevoza djece.

Za ove prekršaje zakonom je propisana novčana kazna od 1000 kuna. Za 11 prekršaja su izdana upozorenja, za njih devet je izdano izvješće o počinjenom prekršaju dok je za dva prekršaja naplaćena novčana kazna. 

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska će i nadalje provoditi ovakve ciljane akcije kako bi pridonijeli manjem broju stradavanja djece u prometnim nesrećama ali i svih ostalih sudionika, stoji na službenim stranicama PU bjelovarsko-bilogorske.

Nema postova za prikaz