BBŽ župana bira u drugom krugu

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji župan će biti izabran u drugom krugu, a već noćas oko ponoći pale su i prve izjave. U drugi krug s tijesnom razlikom ulaze Damir Bajs, kandidat istoimene nezavisne liste i partnera, s osvojenih 38,55%;

Zahvaljujem svim biračima koji su izašli i glasali, prvenstveno onima koji su glasali za mene i moju listu. Za dva tjedna će se ponovno otvoriti birališta, a mi krećemo u prikupljanje potpore od kandidata koji nisu prošli. Obavit ćemo razgovor s nizom stranaka i vjerujem da ćemo vidjeti kako možemo u drugom krugu poraziti HDZ. Vjerujem da ću tu potporu i dobiti“.

Marko Marušić (HDZ, HSLS) dobio je podršku od 36,63 % biračkog tijela, za izbor župana;

Zahvalio bih svima koji su izašli, a posebno onima koji su prepoznali ovu pobjedničku, dobitnu kombinaciju. Kako stvari stoje, s partnerima ćemo imati većinu u županijskoj skupštini. To je dokaz da naša županija teži promjeni. Međutim, nije vrijeme za slavlje dok naši susjedi iseljavaju i dok ljudi teško žive, dok smo u društvu najnerazvijenijih županija. Narod je željan promjene i ja im se od srca zahvaljujem“. Slijede nam dva nova tjedna kampanje i potom ponovni izbori, 30. svibnja. Preostalih troje kandidata za bjelovarsko- bilogorskog župana dobili su oko 7 % glasova birača; na trećem mjestu je Ivan Beljan (DHSS), a slijede ga Sandra Frčo (SDP) te Dubravka Dragašević (DP).

Nema postova za prikaz