Bespovratna sredstva i garešničkim gospodarstvenicima i obrtnicima

U Garešnici je potpisan novi set ugovora u okviru Javnog poziva Bjelovarsko-bilogorske županije za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj gospodarstva i obrtništva za 13 potpornih mjera. Među njima je i potpora za otežano poslovanja uslijed korona pandemije, koju često koriste ugostitelji, neki za prikupljanje dokumentacije za Eu fondove, odnosno podizanje zajmova, kao i za dobivanje ISO standarda.

Od ukupno pet milijuna kuna predviđenih za bespovratne potpore, do sada je iskorišteno 2.200.000 kuna ili 45 posto, a sredstva se dodjeljuju prema prispjeću zahtjeva, koji se mogu podnositi do kraja studenog, pojasnio je Dalibor Jurina, v.d. pročelnika za gospodarstvo, obrtništvo i regionalni razvoj, kod potpisivanja ugovora. -Povjerenstva rješavaju pristigle zahtjeve kako ne bi bilo duljeg čekanja, da ljudi znaju na čemu su i da mogu iskoristiti ta sredstva- pojasnio je.

Osim u Garešnici, ugovori su danas potpisani i u Velikom Grđevcu s Ivanom Kostanjšekom, zatim s tvrtkom Ergo d.o.o Grubišno Polje, kao i s gospodarstvenicima i obrtnicima s područja grada Daruvara.

Nema postova za prikaz