Stigle slasne garešničke jagode!

I ovog utorka, Gradska tržnica u Garešnici bila je središte događanja i prilika za nabavu voća, povrća i sadnica domaćih proizvođača. Cvijeće i flanci i dalje su traženi, a sve veća gužva je pred štandovima prvog ovogodišnjeg voća, poput jagoda. Ivan Hakenberg iz Kapelice jagode osim na tržnici prodaje i na svom OPG-u, na kućnom pragu, u trgovini „S garešničkih njiva“, ali i na tzv. Malom trgu kod Autobusnog kolodvora. Tamo je Grad Garešnica omogućio svojim proizvođačima povoljnu prodaju, svakog dana, kako bi plasirali proizvode, koji su time dostupniji i građanima.

– Grad nam je to omogućio, da možemo tu prodavati i plasirati svoje proizvode, naše domaće sa certifikatom. Nakon jagoda, stižu trešnje, stare domaće sorte, hruštovi, pa maline i na jesen češnjak i crveni luk – kaže I. Hakenberg.

Kupci cijene domaći proizvod, kad znaju otkud dolazi, kažu na garešničkoj tržnici. Slijedeći primjer ostalih, u vrijeme pandemije i u Garešnici je otvorena trgovina domaćih, sezonskih proizvoda. Tatjana Balja navodi kako osim jagoda nudi i mladi luk, zelenu salatu i krumpir, kao i brojne prerađene proizvode, poput džemova, suhog voća, začine i drugo.

Nema postova za prikaz