Policija i ovog vikenda provodi županijske akcije usmjerene na prekršaje u prometu

PU BBŽ

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija će kontinuirano, a posebice u dane vikenda, poduzimati pojačane aktivnosti, usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu.

U tom pogledu obavještavamo sve sudionike u prometu da će tijekom narednog vikenda od danas 04. do nedjelje 06. lipnja na području PU bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija poduzimati pojačane aktivnosti u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica. Posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Danas, 04. lipnja u vremenu od 09.00 do 13 sati provodit će se pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa od strane svih sudionika u prometu na području cijele naše Županije. U ovoj županijskoj akciji nadzor će naročito biti usmjeren na korištenja sigurnosnih pojaseva (naprijed i straga u vozilu) te nedozvoljeno korištenje mobilnih uređaja vozača.

Sve ove aktivnosti su usmjerene na smanjenje broja prometnih nesreća i pozitivni utjecaj na stanje sigurnosti u prometu.

Nema postova za prikaz