BBŽ: Počelo cijepljenje protiv koronavirusa u COVID autobusu

Bjelovarsko-bilogorska županija je u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo, započela s cijepljenjem protiv koronavirusa u COVID autobusu. On omogućuje građanima da se cijepe „na kućnom pragu“ odnosno u blizini društvenih i vatrogasnih domova. „Ukupno 38 posto stanovnika naše županije primilo je prvu, a 29 posto drugu dozu cjepiva. Nastavljamo dalje s intenzivnom kampanjom cijepljenja, a vjerujem da će odaziv ljudi biti dobar. Moramo misliti na zdravlje svih nas i djelovati na način da procijepljenost bude što veća, kako bi nam nadolazeća jesen i zima bile mirnije po pitanju broja oboljelih“, poručio je bjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić koji je prisustvovao prvom cijepljenju na prvoj postaju COVID busa u Gornjem Križu.

COVID bus, prvoga tjedna od 28. lipnja do 2. srpnja obići će Zrinski Topolovac, Veliko Trojstvo, Šandrovac, Kapelu, Severin, Novu Raču, Veliku Pisanicu, Veliki Grđevac i Rovišće, a ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo BBŽ Nina Renić navela je u utorak, srijedu i petak organizirano cijepljenje u Bjelovaru u Dvorani europskih prvaka, a u četvrtak smo u Čazmi. „Zavod za javno zdravstvo BBŽ sa 5. srpnjem otvara svoja vrata za cijepljenje bez najave i naručivanja. Dakle, ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 9,00 do 12,00 mogu se cijepiti svi koji žele. Ponedjeljkom ćemo cijepiti AstraZenecom, srijedom Pfizerom i petkom Modernom, a mlađi od 18 godina također mogu primiti cjepivo, no moraju doći u pratnji roditelja“ zaključila je.

Za COVID bus nije potrebno naručivanje, a građani se pozivaju da se odazovu te se tako na najbolji način zaštite od koronavirusa. „Čazmatrans će se uvijek uključiti u akcije koje su važne za našu društvenu zajednicu, pa tako i sada kada na ovaj način ljudima pomažemo da se cijepe, kako bi se zaštitili o zaraze i njenog daljnjeg prijenosa“, rekao je direktor Čazmatrans Prometa d.o.o. Damir Pavlović.

Spomenimo i da će COVID bus biti na području Općine Hercegovac i to u Palešniku na igralištu, 07. srpnja, od 09:00 do 10:00 sati te u Ladislavu u društvenom domu, također 07. srpnja, od 10:30 do 11:30. Također, na području Općine Velika Trnovitica – u društvenom domu u Velikoj Mlinskoj od 12 do 13 sati te u društvenom domu u Novoj Ploščici od 13.30 do 14.30. Svi zainteresirani mještani mogu se doći cijepiti u navedenom terminu te trebaju sa sobom ponijeti zdravstvenu iskaznicu.

Nema postova za prikaz