Asfaltom do vinograda u Dišniku

Svečano otvorena novoasfaltirana prometnica u Dišniku, u dijelu naselja gdje je dosada bio makadam. Riječ je o dionici od oko 3.800 metara, a prethodno je uređena dionica kod Izviđačkog kampa, u duljini od 2.400 metara.  Predsjednik mjesnog odbora, Milan Rajšić:

„Mještani su oduševljeni jer ovo čekaju više od 50 godina. Ovo je povijesni događaj za nas, a važno jer je dodatni razlog da mladi ostanu u Dišniku, da se selo ne zapusti. Uz vodovod, to je najvažniji potez za mještane zadnjih nekoliko godina“

Ono što slijedi, vjerojatno već ove jeseni, jest asfaltiranje desnog kraka ceste u Ćukovcu.  Očekuje se tijekom rujna, na dionici dugoj kilometar. Novouređenu prometnicu, presijecanjem vrpce, otvorio je gradonačelnik Josip Bilandžija i podsjetio da uz ova zadnja ulaganja, oko 3 i pol milijuna kuna u asfaltiranje, prije dvije godine, uložen je novac za uređenje ceste prema Kapelici. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta i istaknuo nadanje da će ova ulaganja biti dodatni kotač zamašnjak za razvoj turizma u ovom vkraju poznatom po brojnim vinogradima i vikendicama. Nakon presijecanja vrpce, uslijedio je blagoslov te druženje mještana koji su ovaj događaj čekali desteljećima.

Nema postova za prikaz