Garešničke mažoretkinje 23. i 24. listopada nastupaju na Svjetskom kupu u Zadru

Garešničke mažoretkinje 23. i 24. listopada nastupaju na Svjetskom kupu u Zadru na kojem sudjeluje deset zemalja s više od 300 koreografija. Natjecat će se starim koreografijama s kojima su se plasirali na Europsko prvenstvo. “Mali tim iz Garešnice nema velika očekivanja s obzirom na veliku konkurenciju, koji natjecanja shvaćaju puno ozbiljnije“, rekla je predsjednica Mihaela Žiher.

Svoje nove odore pokazat će u defileu koji će biti održan dan prije samog natjecanja, u subotu, u staroj Jezgri grada, dok će samo natjecanje biti održano u nedjelju, na otvorenom, ispred crkve Svetog Donata. Vesele se ovom nastupu, obzirom da zbog pandemije nisu mogli nastupati, ni putovati, jer su brojna natjecanja bila odgođena.

Bez obzira na to, vrijedno su trenirali, on- line, putem zoom-a i na otvorenom ispred Sportske dvorane. Čim se vrijeme malo proljepša, planiraju napraviti prezentaciju svog umijeća, ali i novih odora na Trgu hrvatskih branitelja u Garešnici. Trenutno broje dvadesetak članova, a tijekom listopada i studenog primaju nove.

Uz učenje različitih koreografija, prilika je to za druženje, fizičku aktivnost, sklapanje novih prijateljstava, ali i putovanja, kako po Hrvatskoj tako i svijetu. Još se prisjećaju putovanja u Rusiju, a iduće veliko putovanje planiraju 2022. godine u Bugarsku, za što su avionske karte već rezervirali. Sve ovo ne bi bilo moguće bez pomoći Grada Garešnice, zaključila je predsjednica Garešničkih mažoretkinja, Mihaela Žiher.

Nema postova za prikaz