U tijeku obnova župne crkve Sv. Ladislava u Ladislavu

U Ladislavu na župnoj crkvi provedeni su radovi na dijelu krovišta iznad pomoćnog objekta, sakristije, izvršena je elektrifikacija zvona, te obnovljen plafon, dok je postojeći župni stan srušen. Bio je u vrlo trošnom stanju te bi sanacija takvog objekta bila neisplativa. Desetak mještana pomoglo je  na uklanjanju žbuke sa unutrašnjosti crkvenih zidova koje tek očekuje uređenje, za koje sredstva, uz donacije mještana, župnik Mijo Posavec planira namaknuti na nekom od natječaja namjenjenih u te svrhe.

Radova je bilo i na kapelici u Dražici, popravak fasade, elektrifikacija zvona i postavljanje novih grilja na tornju kapelice.

Osim župljana, u obnovi su pomogle lokalne i državne institucije, Općina Hercegovac, Bjelovarsko- bilogorska županija te Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova, kojima župnik zahvaljuje na pomoći, ali i poziva sve one koji mogu, da se odazovu te pomognu uređenje crkve. Vrijednost spomenutih radova je oko 300 tisuća kuna.

Dodajmo još da se kip sveca, Svetog Ladislava, kome je posvećena crkva u Ladislavu, nalazi na restauraciji, a bit će vraćen u crkvu pri završetku obnove, dodaje župnik Mijo Posavec.

Nema postova za prikaz