Započeo Međunarodni znanstveni simpozij crkvenih pravnika u Bjelovaru

Izvor: IKA

Nakon godine dana odgode zbog nemogućnosti organiziranja susreta u doba pandemije, 8. listopada 2021. godine otvoren je XIV. međunarodni simpozij crkvenih pravnika koji se na temu: Kanonsko pravo i Amoris laetitia: perspektive za pastoral braka i obitelji održava u Bjelovaru, prenosi Informativna katolička agencija.

Svečanom otvorenju prisustvovali su bjelovarsko-križevački biskup, mons. Mate Uzinić, duhovni voditelj Hrvatskoga kanonističkog društva, nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije te prof. dr. sc. Josip Šimunović, dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta.

Riječ pozdrava okupljenima je uputio biskup domaćin, mons. Vjekoslav Huzjak, izrazivši dobrodošlicu u najmlađu biskupiju smještenu u srcu Hrvatske. Mons. Huzjak istaknuo je važnost teme o kojoj će se raspravljati na simpoziju, a koja nije samo „značajna za vas pravnike koji ćete produbljivati znanja i saznanja na temelju Papine enciklike“ jer „ta znanja nisu zatvorena u vaš znanstveni krug, nego su otvorena i korisna za život u pastoralu“. Upravo „zajedničkim radom, zajedničkim hodom ova tema otvara pitanje sinode i sinodalnosti koja kreće u cijeloj Crkvi“, naglasio je mons. Huzjak te izrazio radost zbog održavanja simpozija u Bjelovaru budući da „u cijeloj našoj biskupiji nastojimo osnažiti djelovanje Crkve, prisutnost Crkve koja svjedoči, a ovakav događaj sigurno će tome pridonijeti“, zaključio je mons. Huzjak, a prenosi IKA.

Nema postova za prikaz