Vrijednim ratarima u Hercegovcu nova investicija olakšat će posao

Već je poznato kako u Poslovnu zonu u Hercegovcu stiže investitor koji planira ulaganje veće od 6 milijuna eura. Razgovori su trajali dulje od godinu dana, a nakon realizacije kupnje zemljišta površine od 7,3 hektara, uz županijsku cestu prema Ilovskom Klokočevcu, uskoro kreće izgradnja silosa kapaciteta 50 tisuća tona. Perutnina Ptuj, odnosno Pipo Čakovec, tamo će imati otkupno mjesto za žitarice koje koriste u ishrani pilića.

U planu je i izgradnja sušare, ali s vremenom i pogona za preradu sirovine. To će osigurati 10 do 15 novih radnih mjesta, no značaj je puno širi, naglašava načelnik Boro Bašljan:

Osim novih radnih mjesta, to donosi dobrobit za više lokalnih poljoprivrednika, prvenstveno ovdašnjim proizvođačima kukuruza i soje kojima će blizina sigurnog otkupnog mjesta olakšati posao i smanjiti troškove. To su vrijedni ratari, uvijek su se znali prilagoditi i to se ne odnosi samo na one s područja Općine Hercegovac, već i na one iz susjednih sredina“.

Očekivani početak radova je prvi dio iduće godine, a završetak kroz 18 mjeseci, odnosno do kraja 2023. godine. (foto:tzbbz)

Nema postova za prikaz