Kamo za vikend?

I danas donosimo nekoliko prijedloga kako iskoristiti vikend i na koje se destinacije uputiti. Na popisu je i Smotra raketne tehnike, kojom Hrvatski astronautički i raketni savez ujedno obilježava 75 godina rada. Glavni događaj je sutra u Garešnici, na adresi Moslavačka 99, gdje se lansiranje raketa planira između 12 i 17 sati.

Danas pak vikend program zahuktava u Pakracu i Novskoj. Novska do ponedjeljka obilježava Lukovo, blagdan nebeskog zaštitnika. Dio sadržaja sutra je smotra folklora i natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, dok je završnica koncert Giuliana.

Kuhat će se sutra i u Pakracu, gdje je Grah fest dio sajma koje nosi ime prema novcu kovanom u 13. stoljeću i pakračkoj kovnici novca, Slavonski banovac. Gradonačelnica Pakraca, Anamarija Blažević, iz programa posebno izdvaja Bitku za kovnicu novca, u posebnim kostimima, a treba naglasiti da sudjeluju i brojni izlagači rukotvorina i domaćih proizvoda. U Pakracu sve započinje danas, 15. listopada, programima za djecu. Dječje poslijepodne na šetnici, od 16 sati, donosi Vitešku radionicu i kazališnu predstavu „Mačak u čizmama“, a uz žonglere, iluzioniste, hodače na štulama i žonglere tu je večernji fire show.

Još jedno zanimljivo odredište, ali u nedjelju, bit će i Veliko Trojstvo. 4. Jesen na Bilogori će se održati na prostoru Etno okućnice, od 10 do 17 sati. Uz brojne izlagače poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina, očekuje se bogat zabavni program. U sklopu manifestacije održava se i 6. Biloklik – Bilogorski fotografski susreti, ali i 1. Jesenska biciklijada Bjelovar – Veliko Trojstvo.

Nema postova za prikaz