Traju radovi na uređenju vjeronaučne dvorane u Hercegovcu

U župi Sv. Stjepana kralja u Hercegovcu traju radovi na pomoćnoj zgradi iza župnog stana. Promijenjeno je krovište s obzirom na to da je dosadašnje bilo dotrajalo i prokišnjavalo. Bit će uređena višenamjenska dvorana za koju će biti potrebno nakon postavljanja laminata i plastične stolarije, nabaviti još i stolice i stolove.

Manja prostorija u sklopu objekta, bit će namijenjena za čajnu kuhinju. Pločice su već postavljene kao i u dijelu posebnog prostora koji je predviđen za sanitarni čvor, koji do sada nije postojao. Uređenje tog prostora zahtjeva priključenje na vodovodnu kao i kanalizacijsku mrežu, te uvođenje grijanja.

Završetkom radova župljani Hercegovca dobit će prostor za održavanje vjeronauka, sastanaka te drugih aktivnosti vezanih uz vjerski i kulturni život vjernika.

Dodajmo da je prethodno doveden plinski priključak do župnog stana te promijenjena stolarija na katu objekta, dok uređenje prizemlja predstoji, ovisno o financijskim mogućnostima mještana koji svojim doprinosom, ali i radom, pomažu uređenju tamošnje crkve.

Nema postova za prikaz