U Dječjem vrtiću Maslačak započeo novi program učenja engleskog jezika, reakcije do sada i više nego pozitivne

Učenje engleskog jezika od predškolske dobi iznimno je važno u današnjem svijetu. To je prepoznao i Dječji vrtić Maslačak, odnosno ravnateljica Marinela Kermeci koja je početkom listopada pokrenula novi skraćeni program.

Ovo je prvi put ovdje u vrtiću da je program verificiran od strane Ministarstva i da se provodi baš u sklopu rada vrtića, u sklopu odvijana redovnog desetosatnog programa. Vrsta učenja je situacijsko. Djeca jednostavno kroz sebi svojstvene aktivnosti i kroz igru najbolje uče i najbolje stječu iskustva. Dakle, nema frontalnog rada, osim ako nešto bojamo za stolom ili crtamo. Ostalo sve se odvija kroz igru, kroz specifične situacije koje se događaju u njihovom životu – kroz oblačenje, obuvanje, odlazak na obroke ili u toalet, zatim imenovanje boja i blagdana, ali i učenje pozdravljanja te kulturnog ponašanja”, kaže Kermeci.

Ravnateljica DV Maslačak, Marinela Kermeci

Trenutno ga pohađaju četiri skupine, a program se provodi u poslijepodnevnim satima – ponedjeljkom i srijedom u centralnom i područnom objektu Garešnički Brestovac, a utorkom i četvrtkom u područnom objektu u ulici Petra Svačića te u Hercegovcu. Mjesečna cijena je 130 kuna te roditelji snose cijenu kupnje knjige, a povratne informacije do sada su pozitivne. „Djeca su zadovoljna, što je meni najvažnije. Želim da djeca vole to što radimo, da ne osjećaju nikakav pritisak. Ja se trudim njih maksimalno animirati i za sada sve ide dobro, što pokazuje i činjenica da je svakim danom broj polaznika sve veći“, zaključuje Kermeci te navodi kako je ideja da i ostali zaposleni odgajatelji u budućnosti naprave taj korak te prošire svoje obrazovanje kako bi i oni bili stručni u tome te kako bi se moglo oformiti više skupina kako bi broj djece bio što veći.

Nema postova za prikaz