Posjetite oazu mira ŠRD Šaran u Garešničkom Brestovcu

Športsko ribolovno društvo Šaran iz Garešničkog Brestovca postoji od 1958. godine, a trenutno broji 50 članova. Uz ribičku kuću, upravljaju s dva ribnjaka veličine jednog hektara. Redovito poribljavaju šaranom, a moguće je upecati i brojne druge vrste slatkovodne ribe, poput smuđa, štuke i soma.

Ribolovni dani su utorak, četvrtak, subota i nedjelja, te državni praznici i blagdani. Sezona pecanja je otvorena krajem ožujka, a traje dok se ribnjaci ne zalede, rekao je predsjednik društva Danijel Gilić. Vrijedno rade na uređenju okoliša i prilaznoj stazi, a potrebno je zamijeniti dio krovišta na ribičkoj kućici, na kojoj je dio radova već napravljen. Zamijenjen je dio krovišta, postavljena plastična stolarija te uređen sanitarni čvor. Postavljena je rasvjeta na velikom ribnjaku, dok ju na malom tek treba postaviti. Potrebna je i sanacija bentova koje s vremenom voda ošteti, te uređenje parkirališnih mjesta. Uz vlastita sredstva, potporu imaju i od Grada Garešnice, čijem gradonačelniku Josipu Bilandžiji zahvaljuju na pomoći. U suradnji s udrugama Mjesnog odbora, planiraju održati različite aktivnosti, ovisno o pandemiji, dodaje predsjednik, te poziva sve zainteresirane da ih posjete i uvjere se u ljepotu brestovačke oaze.

Dnevna karta, tzv. turistička, po cijeni od 70,00 kuna može se kupiti kod domara na ribnjaku. Karta za članove zajednice iznosi 50,00 kuna, dok za članove “Šarana” ona iznosi 20,00 kuna. Godišnja karta u iznosu od 500,00 kuna može se nabaviti kod tajnika ŠRD Šaran, Božidara Šudara.

Nema postova za prikaz