Bez rasprave na sjednici Vijeća Grada Garešnice

Prisegom novoizabranog člana na dopunskim izborima, Milana Rajšića, započela je sjednica garešničkog gradskog vijeća. Izabran je s liste SDSS-a, član ovog predstavničkog tijela je bio i u prošlom sazivu, a nakon potpisa, čestitao mu je predsjednik Vijeća, Željko Starčević.

Slijedio je kratki Aktualni sat, fokusiran većim dijelom na prometnu sigurnost. Pitanje je stiglo od Slavena Đurđevića iz redova SDP-a, koji se pozvao na upite roditelja koji su mu se obratili.Odnosilo se na neodgovorne vozače na dionici kroz Dišnička i Kapelička brda, ali i na samo središte grada, ulicu Andrije Lustiga Dade, gdje su nekad postojali ležeći policajci.

Mogu li oni biti ponovno postavljeni, radi sigurnosti djece koja se tim dijelom kreću, u velikom broju, na putu do škole ili dječjeg igrališta?“, pitao je Đurđević, a odgovorio gradonačelnik Josip Bilandžija: 

Ovo je prilika da javnost upoznamo s projektom sanacije opasnog mjesta, upravo u Lustigovoj. Spreman je, vrijedan 300 tisuća kuna i uskoro će biti kandidiran na odgovarajući natječaj. Prema njemu, u toj ulici se ležeći policajci vraćaju na tri mjesta i zasigurno će povećati razinu sigurnosti“.

Bilandžija je na sjednici iznio jednoglasno podržan prijedlog još jedne mjere za mlade obitelji. Kod izgradnje nekretnine bit će u cijelosti oslobođene plaćanja komunalnog doprinosa, a dio uvjeta je da se radi o osobama do 35 godina starosti i da imaju prebivalište na području Grada Garešnice.

Preostale teme prošle su mahom bez rasprave, pa tako i Izvješće o radu gradonačelnika i ono o izvršenju proračuna u prvom polugodištu. Pitanja nije bilo niti kod točke vezane za prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Garešnice. Prema zapisniku povjerenstva, novog vlasnika dobiti će većina ponuđenih čestica od kojih su neke postizale i maksimalno dozvoljenu, dvostruko veću cijenu od početne. Zanimljiva rasprava razvila se pod točkom razno i odnosila se na način komunikacije i međusobnu toleranciju članova gradskog Vijeća u Garešnici.

Nema postova za prikaz