U bjelovarskom Inkubatoru ideja danas predavanje o odgoju djece

Interaktivno predavanje namijenjeno roditeljima djece i adolescenata pod nazivom “Roditeljski stilovi i odgojni postupci koji (ne)djeluju” održat će se u petak 29. listopada u Inkubatoru ideja s početkom u 19 sati. Voditeljice radionice su Tea Milinović, mag. socijalne pedagogije i Vedrana Viljevac Barić, mag. psihologije. Kroz ovo edukativno predavanje, cilj je pružiti potporu roditeljima, unaprijediti njihove komunikacijske/socijalne vještine i kompetencije te osnažiti kvalitetne odnose između roditelja i djece.

Naša djeca su naša budućnost

Prirodno je brinuti o budućnosti vlastite djece jer su ona budućnost na koju možemo utjecati. Svim roditeljima ponekad treba pomoć u odgoju djece. Na predavanju će roditelji moći saznati nešto više o tome koji sve odgojni stilovi postoje i koji postupci potiču poželjna ponašanja, a koji odgojni postupci nisu učinkoviti i mogu dovesti do povećanja intenziteta i trajanja nepoželjnih ponašanja. Na kraju predavanja, roditelji će znati prepoznati svoj roditeljski stil i moći će prepoznati koji su odgojni postupci učinkoviti, a koji neučinkoviti.

Izazovi roditeljstva

Svako dijete je drugačije te i pristup roditelja prema svakom djeteta ne treba biti isti. Postoje djeca koju je veći izazov odgojiti i adekvatno reagirati na njihove potrebe, a postoje i djeca s kojom je znatno jednostavnije. No, uvijek treba imati na umu da prirodno neodgojivo dijete ne postoji – postoji samo dijete koje zbog svojih prirođenih osobina roditeljima predstavlja veći izazov u odgoju. Organizacijom ovog predavanja publici je ponuđen prostor za dijalog o roditeljstvu gdje će zajedno pronalaziti odgovore na izazove roditeljstva.

Predavači:

Vedrana Viljevac Barić – psihologinja, zaposlena kao stručna suradnica u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar, dodatno educirana u području savjetovanja, medicine rada, hipnoterapije, EMDR terapije. Područje interesa: rad s djecom i mladima, zdravstvena psihologija, psihoonkologija, sportska psihologija.

Tea Milinović – socijalna pedagoginja i edukantica dječje i adolescentne integrativne psihoterapije, zaposlena kao nastavnica u posebnom razrednom odjelu u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar. Dodatno educirana u području savjetovanja, muzikoterapijskih aktivnosti, Playattentiona. Područje interesa: rad s djecom i mladima, mentalno zdravlje, psihoterapija, muzikoterapija i prevencija.

Ulaz je bez naknade za sve zainteresirane.

Inkubator ideja mjesto je u kojem se jednom tjedno održavaju eventi raznolikih tematika u večernjim terminima, a rezultat je istoimenog EU projekta čiji je nositelj Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva. Riječ je o coworking prostoru koji, osim što pruža mjesto za rad i učenje svima kojima je to potrebno, organizira društvena događanja različitih tematika u kojima se predstavljaju inspirativni pojedinci.

Nema postova za prikaz