Češka beseda Hercegovac uređuje prostor za Puhački orkestar

Češka beseda Hercegovac nastavlja s uređenjem svog Masarykovog doma. Izgrađen je 1930. godine, kao prvi  Češki dom u Hrvatskoj, koji i danas krasi ulaz u mjesto. Neprestano se odvijaju unutarnji radovi, a trenutno na prostorijama za Puhački orkestar. Nalaze se u prizemlju zgrade, gdje je uređen i sanitarni čvor, a predstoji sanacija hodnika zbog vlage, kaže predsjednica Maja Angjal.

Foto- Češka beseda Hercegovac- radovi u Masarykovom domu

U hodniku je skinuta žbuka sa zidova i ubrizgavaju se sredstva za sprječavanje prodora vlage. Ujedno se uređuje prostorija za sviračke probe članova Puhačkog orkestra, dok će sanitarni čvor biti uskoro gotov, pojašnjava predsjednica Angjal.

Radovi se financiraju sredstvima Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, odnosno Savjeta za nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj te Općine Hercegovac. Završetak je za očekivati sredinom prosinca.

Što se aktivnosti skupina tiče, one nastavljaju s probama, iako je pogoršana epidemiološka situacija, zbog koje je odgođen i večerašnji nastup u Končanici. Pored puhača, još djeluje skupina Bračnih parova te dvije plesne skupine mladih, Svjetluški i Pampeliški.

Nema postova za prikaz