Bjelovar: U tijeku izgradnja čak dva nogometna stadiona

Uz izgradnju škole, toplica, dječjih vrtića i igrališta, na području Grada Bjelovara brojne su investicije u sportsku infrastrukturu. Izgradnja prve faze Nogometnog stadiona u Bjelovaru je završena, a odnosi se na novi sportski objekt. Gradonačelnik Dario Hrebak: “Grad Bjelovar je u Hrvatskoj već četvrtu godinu zaredom u samom vrhu po povlačenju sredstava iz EU fondova. Upravo iz tog razloga si možemo dopustiti izgradnju dva stadiona istovremeno. Sve do sada smo napravili sami. Imamo teren s umjetnom travom u vrijednosti 4 i pol milijuna i izgradnju novog stadiona. Isto tako, u potpunosti podržavamo NK Mladost iz Ždralova. Investitor stadiona u Ždralovima je tamošnji klub, a Grad Bjelovar pomaže s oko 2 i pol milijuna kuna u periodu od tri godine, kako bi klubu pomogao da lakše održava natjecanja te da izgradi stadion, vrijedan više od sedam milijuna kuna, vlastitim novcem i novcem sponzora.”

Tribine će imati oko 1000 sjedećih mjesta, od kojih je 600 natkriveno. Radovi su ušli u drugu fazu, potpisivanjem ugovora o izgradnji glavnog nogometnog igrališta s prirodnom travom i opremom. U sklopu toga, bit će izgrađen pristupni nasip, ograda, parkiralište, a po završetku radova, koji se očekuju u svibnju iduće godine, ostaje uređenje okoliša. Ukupna vrijednost radova iznosi 26 i pol milijuna kuna. Marijan Kustić, predsjednik HNS-a istaknuo je kako sve što je do sada napravio Grad Bjelovar je za svaku pohvalu. 

Ovo je jedna stvarno jako lijepa priča koju Bjelovarsko – bilogorska županija itekako podupire, zaključio je župan Marko Marušić.

Nema postova za prikaz