Gradonačelnik Josip Bilandžija i državni tajnik Velimir Žunac u Garešnici potpisali ugovor vrijedan 862.000 kuna

Danas je održano potpisivanje ugovora o sufinanciranju Obnove stare zgrade gradske uprave. Vrijedan je 862,000 kuna kojima je Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova pomoglo u obnovi zgrade. Postavljena je energetska ovojnica, izmijenjena stolarija, krovište, uvedeno je centralno grijanje, provedena je nova rasvjeta, a u planu je uređenje i sanitarnih čvorova. Dio je to brojnih projekata koje je proveo Grad Garešnica, a koji su zaslužni za promjenu izgleda grada. Ukupna vrijednost izvedenih radova na staroj zgradi bivše gradske uprave je nešto veća od pet milijuna kuna, od kojih realni trošak za Proračun Grada Garešnice iznosi oko 20 %.

Ugovore je donio Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije Velimir Žunac te tom prilikom izrazio zadovoljstvo biti u “svom” gradu, kako je rekao, te pohvalio aktivnosti vezane uz prijave na razne natječaje, kao i najavu nove financijske perspektive koje će donijeti mogućnost prijave na nove europske projekte.

“Kad znamo da su projekti energetske obnove financirani sa 60% bespovratnih europskih sredstava, dolazimo do brojke da je pola preostalog dijela sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije kroz Državni proračun, onda je omjer sufinanciranja ovog projekta 80% nacionalni i europski fondovi, a 20 % udio Grada Garešnice” rekao je Žunac na današnjem potpisivanju ugovora u Garešnici.

Državnom tajniku zahvalio je gradonačelnik Grada Garešnice Josip Bilandžija te istaknuo kako je uz podršku ministarstava Hrvatske Vlade, Garešnica dobila mogućnost razvijanja Projekata za područje Grada Garešnice, poput Zelenih vrtova Poilovlja, Projekt energetske obnove područne škole Garešnički Brestovac te izgradnja Reciklažnog dvorišta. “Ovaj ugovor je velika pomoć Gradu Garešnici koji nema velike prihode u poslovanju, pa će ovaj financijski iznos smanjiti udio financiranja Projekta, ukupne vrijednosti od preko pet milijuna kuna” rekao je Bilandžija, te izrazio nadu da će i u budućim projektima imati podršku kao i do sada”.

Nema postova za prikaz