Bjelovar: Hrebak najavio povećanje plaća odgojiteljima i smanjenje cijene vrtića

S obzirom na vrijeme pandemije u kojemu živimo već gotovo dvije godine, funkcioniranje je otežano svim ustanovama, tvrtkama, institucijama. S mnogim izazovima susreću se i obrazovne institucije, odnosno škole i vrtići, a kako bi provjerio stanje s onima na području grada Bjelovara, gradonačelnik Dario Hrebak organizirao je sastanak s njihovim ravnateljima. “Vidjeli smo kako u Gradu Zagrebu nemaju za pokrivanje redovitih, uobičajenih režijskih troškova, pa se škole moraju snalaziti kako znaju i umiju. Koliko znamo i čujemo od naših ravnatelja, u Bjelovaru nemamo takvih problema. Grad Bjelovar sa svojim ustanovama nema nikakvih poteškoća po pitanju financija i vjerujem da raspolažu sa svim potrebnim materijalima i sadržajima. Niti jedna naša ustanova nije zadužena. Moram napomenuti da se gradski proračun jako dobro puni, tako da ćemo mi i dalje nastaviti investirati u odgoj i obrazovanje“, rekao je tada Hrebak.

Ujedno je svima prisutnima poručio kako će ih s početkom sljedeće godine dočekati i povećanje plaće od 5 posto te će se smanjiti cijene vrtića. “Prvi nacrt proračuna Grada Bjelovara pokazuje povećanje plaća odgojiteljima. Prema kolektivnom ugovoru iz 2015. ili 2016. godine, umanjena im je plaća za pet posto, a mi tu nepravdu sada želimo ispraviti. Pred nama je daljnje smanjenje cijene vrtića, s 500 na 400 kuna te izjednačavanje kategorije između privatnih i gradskih vrtića“, istaknuo je.

Kada je u pitanju koronavirus, da je situacija pod kontrolom, potvrdila je Martina Supančić, ravnateljica I. osnovne škole Bjelovar. “Grad Bjelovar tijekom dvije pandemijske godine, redovito osigurava sva potrebna sredstva za normalno funkcioniranje škola, što nam je jako važno. Svi znamo da škole imaju ili vrlo malo vlastitih sredstava ili ih nemaju uopće. Stoga je podrška osnivača očekivana i neizostavna. U našoj školi za sada ne postoje nikakvi problemi o kojima bi trebali danas obavijestiti našeg gradonačelnika, a nadamo se da će na tome i ostati. Odluke stožera slušamo, pridržavamo ih se svakodnevno. Učenici u školi nisu bili desetak dana, pa je situacija s obolijevanjem puno bolja”, rekla je Supančić.

Martina Supančić, ravnateljica I. OŠ Bjelovar

Nema postova za prikaz