Zdenka Ivatić nova je predsjednica KUD-a Graničar iz Garešnice

Vodstvo KUD-a Graničar Garešnica: predsjednica Zdenka Ivatić, tajnica Hana Frida i dopredsjednik Branko Medved

Kulturno-umjetničko društvo Graničar iz Garešnice ima novu predsjednicu, Zdenku Ivatić, koja je na tom mjestu zamijenila nedavno preminulu Jeronimu Bakarić. Izabrana je na redovnoj i izbornoj skupštini udruge u Pastoralnom centru, gdje se održavaju i probe sekcija: puhačkog orkestra i male vokalne skupine. Od mladih snaga, za tajnicu je izabrana Hana Frida, a dopredsjednik ostaje voditelj skupina profesor Branko Medved. Podršku im je obećao, kao i nastavak suradnje, i zamjenik gradonačelnika Goran Cupek, a sve je pozdravio i predsjednik garešničke besede Josip Regent.

Zdenka Ivatić iz Garešnice dugogodišnja je članica, koja će nastojati pojačati rad udruge, prije svega kroz članstvo, ali i suradnju, poput one s Češkom besedom te s gradom Garešnica, računajući i na pomoć oko prostora za rad, koji trenutno nemaju.

Zdenka Ivatić, predsjednica KUD-a Graničar iz Garešnice

Zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Bit ćemo uporni, a vrijeme će pokazati što nam je raditi. Nastavit ćemo sa suradnjom te privući nove članove, poručila je Ivatić.

Češka beseda Garešnica u gostima kod KUD-a Graničar u Garešnici

Riječ je o najdugovječnijoj garešničkoj udruzi u kulturi, osnovanoj 1952. godine, koja je sudjelovala i na više državnih smotri s mješovitim pjevačkim zborom. Osvajao je i vrijedne nagrade, a zbog smanjenog broja članova sada ne djeluje.

Nema postova za prikaz