Državni tajnik Velimir Žunac Medicinskoj školi u Bjelovaru donio ugovor vrijedan gotovo 1,7 milijuna kuna

Državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac uručio je ravnateljici Medicinske škole Bjelovar Biljani Balenović ugovor o sufinanciranju u provedbi projekta „Regionalni centar kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar“. Riječ je o iznosu od 3,3 milijuna kuna, a za koje je iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini dobiveno 50%. Projekt je vrijedan više od 33 milijuna kuna, kroz koji će Medicinska škola Bjelovar biti nadograđena za gotovo 2000 četvornih metara novog prostora u koji će biti smješteno 8 kabineta od kojih dio čini simulacijski centar, 2 laboratorija, 2 specijalizirane učionice, opće učionice, kabineti za profesore te sanitarne i pomoćne prostorije. razvijat će se nova zanimanja, programi za djecu s teškoćama, osobe s invaliditetom kao i programi obrazovanja odraslih.

Na dobivenim sredstvima Ministarstvu je zahvalio župan Marko Marušić: „Riječ je o značajnom projektu kojim će Medicinska škola postati jedan od lidera u obrazovanju u našoj domovini. Ovaj projekt primjer je dobre prakse državne i lokalne vlasti i put je to kojim želimo ići i dalje“, naglasio je župan Marušić.

Projekt Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu Medicinske škole Bjelovar sastoji se od 2 projekta ukupno vrijedna 62,5 milijuna kuna. Dogradnja Medicinske škole i opremanje je prvi, a Uspostava regionalnog centra kompetentnosti je drugi koji se paralelno provodi.(BBŽ)

Nema postova za prikaz