U obnovi crkve u Kostanjevcu pomažu i mještani

Mještani Kostanjevca složni su u obnovi krovišta svoje mjesne crkve, oštećene ovog ljeta u nevremenu. Predvođeni su novim Mjesnim odborom, na čelu s predsjednicom Kristinom Šlogar, čiji je zajednički cilj boljitak mjesta. Trenutno se postavljaju limovi na krovištu crkve.

Radovi na crkvi u Kostanjevcu (Foto- Sanja Semeš)

Ljudi su me prihvatili i podržali moju kandidaturu kao nestranačke osobe. Ovaj tjedan održali smo sastanak Vijeća našeg odbora, u kojem su uglavnom novi ljudi: zamjenik Matej Varja i članovi Sanja Semeš, Darko Varja, Radivoj Skendić, Ivica Rogić i Drago Lukačić. Sada nam je prioritet crkva te pomažemo kod radova i čišćenja. Potom slijedi Mjesni dom, koji je neuređen, bez sanitarnog čvora i odgovarajuće kuhinje, a pomoć je obećala Općina Berek, kaže Šlogar.

Kristina Šlogar, predsjednica Mjesnog odbora Kostanjevac (Foto- Kristina Šlogar)

Mještani prikupljaju i dobrovoljni prilog za obnovu crkve, kao dio šire akcije Županije bjelovarsko-bilogorske, Bjelovarsko-križevačke biskupije, Župe Velika Trnovitica i Općine Berek. Dosada su prikupili oko 6.000 kuna, a svi koji žele sudjelovati to mogu učiniti do 15. studenog, dodaje predsjednica Šlogar.

Nema postova za prikaz