U skromnijem, ali svečanom tonu održana sjednica za Dan općine u kojoj priželjkuju konačnu obnovu ceste

Na blagdan Svetog Martina, Velika Trnovitica je obilježila Dan općine i Dan župe, uz misu i svečanu sjednicu. Sjednicu je otvorila Marica Prohaska, predsjednica općinskog vijeća. „Iako ima rasprave, zajedno dobro funkcioniramo i donosimo odluke. Vijeće se i podmladilo u sastavu, što je dobra stvar, garancija opstanka“, rekla je zadovoljno.

Slijedila je čestitka od kolega gradonačelnika i načelnika. Tradicionalno ju je izrekao načelnik susjedne općine Hercegovac, Boro Bašljan i izrazio očekivanja da će se županija silovito uključiti u daljnji razvoj obje sredine.

Skromna su sredstva, ali ćemo ih sigurno usmjeravati i u manje sredine“, nadovezao se župan Marko Marušić.

Ono na čemu se već radilo je pitanje obnove županijske ceste te je održan sastanak u resornom ministarstvu, gdje su dobili čvrsta obećanja da će se i državna razina uključiti u rješenje tog problema, a što je potvrdio i saborski zastupnik Miro Totgergeli.

Na red čeka i cesta koja spaja Ladislav i Trnoviticu, ali je, unatoč svemu, s popisa planova dosta toga i obrisano. 

Možda smo u proteklih godinu dana mogli i više, ali obzirom na uvjete, radili smo koliko smo mogli“, rekao je načelnik Ivan Marković.

Radio se na obnovi mjesnih domova, izgradnji vodovodne i plinske mreže, u Novoj Ploščici je kraju priveden nogostup, s čijom izgradnjom se uskoro kreće i u središnjem naselju, a što će biti investicija vrijedna više od pet milijuna kuna. Svih osam naselja ima novu led rasvjetu, uređena su parkirališta uz dva mjesna groblja. Ipak, ono po čemu se ova sredina izdvaja je briga ze djecu i mlade. Iz proračuna Općine Velika Trnovitica za svako novorođeno dijete izdvaja se deset tisuća kuna dobrodošlice, osiguran je novac za udžbenike, sufinanciranje boravka djece u vrtiću, potpore za srednjoškolce. Tu su i jednokratne od dvije tisuće kuna za studente, koje su upravo ovih dana sjele na račune njih 19 koji su odgovorili na poziv općine. 

Svečanost obilježavanja Dana Općine Velika Trnovitica, nakon današnje predstave za djecu, nastavlja se sutra druženjem i predstavljanjem udruga u dvorištu mjesnog doma središnjeg naselja.

Nema postova za prikaz