Bjelovar: Kreće blagdansko uređenje, na dva mjeseca zatvoren dio Nazorove ulice

Nakon godine pauze, u Bjelovar se vraća klizalište. U organizaciji Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, u suradnji s Gradom Bjelovarom, ono će biti postavljeno na novoj lokaciji, od oko 500 četvornih metara veličine, a od sutra se zatvara i dio Nazorove ulice te ulica ispred Gradske uprave i pošte na dva mjeseca. “Održavanje “Adventa u Bjelovaru” mogao bi omesti jedino Nacionalni stožer civilne zaštite RH. Iskreno, sumnjam da će do toga doći jer je riječ od manifestaciji na otvorenom i to na oko deset tisuća metara kvadratnih. Po prvi put ćemo okititi i zgradu Hrvatske pošte, kako bi doživljaj oko samog klizališta bio još bolji, a u Gradskom muzeju Bjelovar pripremamo prikaz “Božić na Bilogori”. S obzirom na to da se na prostoru Korza izvode radovi u sklopu projekta aglomeracija, klizalište smo prebacili na cestu ispred Gradske uprave. Taj dio će tijekom dva mjeseca biti zatvoren za promet i pretvoren u šetnicu, počevši od ponedjeljka 15. studenog. I sama prometna studija pokazuje da bi taj dio trebao biti trajno zatvoren jer bismo tako građane potaknuli na šetnju, korištenje bicikala i manju upotrebu automobila. Vidjet ćemo kako će sve funkcionirati. Posebno sam ponosan što će ove godine 300-tinjak djece iz svih bjelovarskih vrtića besplatno polaziti školu klizanja, što će im omogućiti Grad Bjelovar“, rekao je Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika.

Klizalištem će upravljati tvrtka Komunalac d.o.o. Bjelovar, a otvorenje se očekuje 27. studenog. Radnim danom će raditi od 9 do 21, subotom od 9 do 22, a nedjeljom od 9 ujutro do pola noći. Ulaznica za djecu do sedam godina za jedan sat klizanja iznositi 10 kuna, za djecu stariju od sedam godina i odrasle 15 kuna, dok će grupne ulaznice za maksimalno sedam korisnika stajati 60 kuna. Vrtićke grupe će za sat klizanja, uz najam klizaljki morati izdvojiti svega 30 kuna. Potrebno je napomenuti kako će najam klizaljki i rekvizita stajati 10 kuna.

Na organizaciju ovogodišnjeg Adventa kratko se osvrnula i Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Bilogora–Bjelovar.Drago mi je da smo se ove godine svi ujedinili. Grad Bjelovar, Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar, Komunalac d.o.o. te mnogi drugi koji će također doprinijeti održavanju svih sadržaja u sklopu “Adventa u Bjelovaru”. Klizalište će ove godine raditi duže, do 16. siječnja. Prošlih godina su u školu klizanja bili uključeni samo predškolci, dok će ove godine klizanje učiti i nešto mlađi uzrasti. Službeno otvorenje “Adventa u Bjelovaru” održat će se također 27. studenog. Ovim putem još jednom pozivam sve izlagače i ugostitelje da se prijave na naš Javni poziv koji završava u petak 12. studenog u 12,00 sati. Mjesta za sve zainteresirane ima“, zaključila je Kelek.

Nema postova za prikaz