Bjelovarski “škorpioni” u Velikoj Trnovitici pokazali vježbe gađanja “airsoft” replikama

Airsoft klub Scorpions iz Bjelovara djeluje na području Bjelovarsko- bilogorske županije od 2014 godine. Klub broji oko 35 članova, dok je u savezu oko tri tisuće igrača. Riječ je o adrenalinskom sportu, popularnom u svijetu, a osmišljenom u Japanu. Sličan je paintballu, samo što replike različitog oružja izbacuju biorazgradive kuglice, bez boje, veličine šest milimetara. Cijene replika oružja kreću se od tisuću kuna na više, a jedini uvjet za igranje je korištenje zaštitnih naočala. Postoje sve izvedenice replika koje liče na pravo oružje, od kojih su pištolji i puške najzanimljiviji. Na području Bjelovarsko- bilogorske županije imaju sedam terena za treninge, dok je jedan i na području Zagreba, rekao je Juraj Marković, predsjednik Airsoft kluba, ali i Hrvatskog Airsoft saveza. Članovi mogu biti sve punoljetne osobe, a najvažnija zaštitna oprema su naočale kako bi se spriječile ozljede streljivom.

Primarno nam je igranje ratovanja. Odlazak u šumu, razvijanje strategija, kao da igrate video igricu, samo uživo. Imamo i drugi segment, gađanje u mete te airsoft natjecanja u taktičkom pucanju, na kojima se osvajaju bodovna mjesta, ali i nagrade”, rekao je Marković.

Gotovo svaki dječak u odrastanju, volio je igre ratovanja s improviziranim drvenim puškama. No, za razliku od današnje mladeži, neke starije generacije ratovanja su se igrale bacanjem po prašini i pucanjem na zamišljene neprijatelje, dok mladi danas većinom igraju video igrice u virtualnom svijetu. Neki su taj dječački duh zadržali i u odrasloj dobi. Boravak na otvorenom uz fizičku aktivnost je odlična zanimacija, pa makar to bila i igra ratovanja. Neka i ostane samo na igri.

Nema postova za prikaz