Motokaravana „Od Prevlake do Dunava“ bila i u Garešnici

Pod motom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“, motokaravana “Od Prevlake do Dunava“ i ove godine prolazi put duži od 1.200 kilometara kako bi na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara stigla u Grad heroj. Nakon Bjelovara, Velikog Grđevca, Velikih Zdenaca i Daruvara, prije podne je stigla i u Garešnicu.

Sjećanje na žrtvu Vukovara Moto Klub Korčula provodi od 2008. godine, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske.

14 godina zajedno prolazimo Hrvatsku na motorima i odajemo počast poginulim braniteljima, da se sjetimo onih koji su nam omogućili da se slobodno vozimo Lijepom našom. Ne damo da sve padne u zaborav i da se iskrivi povijest, izjavio je Đani Radovanović iz MK Korčula.

U Garešnici, voditelj puta i domaćin bio je Borko Vučković.

Borko Vučković na motokaravani u Garešnici

Naročito mi je drago što smo u Garešnici, jer je to moj grad. Sad sam treći put ovdje doveo karavanu, a na mom motoru na čelu kolone su grb i zastavica Garešnice, da se vidi koga predstavljam. Zadovoljni smo, malo umorni, ali svi smo dobro, poručio je Borko Vučković.

Sudionici su odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i zapalili svijeće kod spomenika u Nazorovoj ulici u Garešnici, zajedno s građanima, predstavnicima garešničkih braniteljskih udruga, policije i gradskih vlasti s gradonačelnikom Josipom Bilandžijom.

Večeras će prenoćiti u Požegi, a sutra navečer u Tenji, kako bi 18. studenog bili u Vukovaru, gdje će sudjelovati u Koloni sjećanja. Parkirat će motocikle u središtu grada, a nakon mimohoda vraćaju se svojim domovima.

Nema postova za prikaz