Započeli nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije

Nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se od 15. do 28. studenog ove godine u više od 100 restorana diljem Lijepe naše. Zajednička je to manifestacija nosioca standarda i sustava Turističkih zajednica županija koja se organizira  na nacionalnoj razini, a sudjeluje više od 100 ugostiteljskih objekata s područja 11 županija.

Projekt Okusi Hrvatske tradicije bavi se unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata, umrežavanjem nosioca standarda Okusi tradicije, te sustavnim razvojem novih lokalnih turističkih proizvoda i događanja u području eno-gastronomije i kulture blagovanja u cjelini (http://www.okusi.hr). Manifestacija će ljubiteljima gastronomije omogućiti da u ugostiteljskim objektima nosiocima branda Okusi hrvatske tradicije po promotivnoj cijeni od 75 i/ili 95, 125, 195 kuna uživaju u odabranom slijedu od tri tradicijska jela.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trinaest je ugostiteljskih objekata koji su nosioci standarda Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja koji sudjeluju u nacionalnim Danima Okusa hrvatske tradicije i u kojima za vrijeme trajanja manifestacije možete kušati u slijedu tri tradicijska jela po promotivnim cijenama:

  • RESTORAN&CATERING ROKO,
  • BISTRO FRANZ i RESTORAN BJELOVAR iz Bjelovara,
  • IZLETIŠTE VRATA BILOGORE iz Maglenče (Veliko Trojstvo),
  • RESTORAN-VINARIJA CONER iz Jabučete (Kapela),
  • IZLETIŠTE NA MALENOM BRIJEGU iz Ribnjačke (Velika Pisanica),
  • GOSTIONICA ANA iz Čazme,
  • VILA GARIĆ iz Podgarića,
  • BISTRO KOD BAKE i HOTEL GARIĆ iz Garešnice,
  • KAVANA QUEEN, RESTORAN TERASA – DARUVARSKE TOPLICE i
  • RESTORAN TAVERNA – DARUVARSKE TOPLICE iz Daruvara.

Polazeći od spoznaje da je gastronomija važan dio identiteta pojedinog kraja, ali i od činjenice da je gastronomija danas sve značajniji motiv za putovanje, te bitan element ocjene ukupnog zadovoljstva gosta turističkim odredištem, tvrtka DMK Vall 042 iz Varaždina razvila je projekt Okusi Hrvatske tradicije u čiju se provedbu uključila i Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije. Sadržaj projekta usmjeren je na razvoj ponude lokalnih i regionalnih kulinarskih prepoznatljivosti, brendiranje i umrežavanje ponude, promociju i propagandu sudionika nositelja standarda Okusi, te sustavni razvoj turističke ponude i novih turističkih proizvoda u području gastronomije.

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije prepoznala je ovaj gastronomski projekt, kao projekt kroz koji može pojačati i promovirati ponudu gastronomije i enologije Bjelovarsko-bilogorske županije uz punu podršku župana Bjelovarsko- bilogorske županije Marka Marušića, ujedno i predsjednika turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Nema postova za prikaz