FOTO GALERIJA: Učenici OŠ iz Velike Trnovitice, Hercegovca i Garešnice te SŠ August Šenoa odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata programom ispred spomenika branitelja u Nazorovoj ulici u Garešnici odali su i učenici Osnovne škole Garešnica. Zapalili su lampione, a čitale su se i pjesme, od kojih je jedna bila i Stoji grad.

U Osnovnoj školi Trnovitica, na inicijativu ravnatelja Zdravka Ređepa i učiteljice Povijesti, Danke Kruh Vuk, za učenike i učitelje predmetne nastave, održan je nulti sat Povijesti na školskom igralištu, a pod naslovom “Za izgubljena vukovarska djetinjstva” te su također zapaljeni lampioni.

U Hercegovcu su učenici, u pratnji učitelja, zapalili lampaše ispred škole i duž Moslavačke ulice, dok su maleni paleščani svoje lampione postavili uz novobnovljeni dom u centru sela.

Nisu samo osnovnoškolci danas obilježili spomenuti blagdan, već su i predstavnici razrednih odjela i odgojnih skupina iz SŠ August Šenoa Garešnica i Učeničkog doma upalili lampaše i položili cvijeće u Vukovarskoj ulici za sve branitelje i stradalnike.

Nema postova za prikaz