Zapaljeni lampioni za sve poginule u Vukovaru

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, nakon svete mise u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Garešnici, organiziran je zajednički odlazak u Vukovarsku ulicu na Gajinama gdje su se zapalile svijeće te lampioni za sve žrtve heroje koji su poginuli u Vukovaru.

Paljenje je održano i u Općini Hercegovac – u 17,30 ispred mjesnog doma u Palešniku te u 18 sati ispred prostorija Općine. Mile Tutić, umirovljeni policajac, član nogometnog kluba Lasta Palešnik i Koordinacije braniteljskih udruga kaže kako u Palešniku već desetak godina na inicijativu branitelja i u suradnji s načelnikom Općine obilježavaju na neki način žrtvu Vukovara, grada heroja te svih branitelja. Zadnjih je godina to u većem broju, obzirom da su se pridružile i druge udruge, a ove je večeri zapaljeno više od 100 lampaša. “Ovom malenom gestom podsjećamo sve sumještane, ali i one koji prođu kroz centar našega sela, na žrtvu i na sve stradale u Vukovaru i Domovinskom ratu“, zaključio je.

Za kraj, podsjetimo da u Vukovar sutra putuju garešnički branitelji, dok mještani Hercegovca u prijateljsku Škabrnju. U znak sjećanja na žrtve u Domovinskom ratu, Grad Bjelovar s Odborom za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje također je održao paljenje lampaša Vukovarskoj ulici u Bjelovaru, danas u 17 sati.

I u Općini Berek mještani su obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Nema postova za prikaz