Alžirski veleposlanik ovog tjedna boravio u Bjelovaru

Ovog je tjedna Grad Bjelovar posjetio alžirski veleposlanik Nj. E. Mokhtar Amine Khelif i njegov suradnik Farid Belmekki. Dočekao ih je gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić tu se nakon sastanka, obišli Veleučilište u Bjelovaru, točnije kabinet za studente Računarstva, Sestrinstva i Mehatronike, zatim Gradski stadion, tvrtku Kronospan i farmu Obrta za uzgoj goveda Stočarstvo Raič u Stančićima.

Kao saborski zastupnik sam predsjednik Grupe prijateljstva između Sabora RH i države Alžir koja broji 45 milijuna stanovnika. Prema riječima veleposlanika, najviše ih zanima drvna industrija kojom Hrvatska obiluje. Naglasak je stavljen na puno kvalitetniju sirovinu kojom raspolažemo, a tu je i turizam o kojem Alžir uvelike nešto želi naučiti upravo od Hrvatske. Bjelovar i Bjelovarsko – bilogorska županija imaju jako veliki potencijal što se tiče proizvodnje hrane, od sirnih proizvoda, keksa, do mesa, povrća, voća i drugog. Naši stočari jako puno izvoze u Alžir, Maroko i Tunis. Posjetili smo Stočarstvo Raič koja izvozi svoje proizvode u navedene zemlje, zbog čega želimo unaprijediti postojeću suradnju. Nadalje, Alžir je jako fokusiran na domenu sporta, nastoje razvijati nogomet i žele učiti od Hrvata. Upravo iz tog razloga smo obišli nogometni stadion NK Bjelovar. Veleposlanik je iznenađen što postoji grad u Hrvatskoj koji istovremeno gradi dva stadiona. Mislim da je ovo velika prilika za Hrvatsku, ali i grad Bjelovar“, rekao je Hrebak.

Veleposlanik Mokhtar Amine Khelif također je potvrdio spomenute dodirne točke Alžira i Hrvatske. “Drago mi je što sam danas posjetio Bjelovar i imao se priliku susresti s gradonačelnikom Hrebakom i njegovim suradnicima. Današnji sastanak nije održan samo u svrhu partnerstva Alžira i Hrvatske, već u cilju povezivanja naših gradova. Kako bismo pronašli dodatne benefite, obišli smo nekoliko segmenata iz različitih područja. Vjerujem da će moj sljedeći posjet Bjelovaru rezultirati konkretnim idejama i projektima“, zaključio je alžirski veleposlanik.

Nema postova za prikaz