Terme Bjelovar će postati sportsko i turističko središte kontinentalne Hrvatske

Na održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara u kino dvorani Kulturnog i multimedijskog centra u Bjelovaru, uz  šesnaest točaka Dnevnog reda, upriličena je i prezentacija projekta Terme Bjelovar. Projekt je od iznimnog značaja ne samo za Grad Bjelovar i Bjelovarsko- bilogorsku županiju, već i za cijelu kontinentalnu Hrvatsku, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, istaknuvši da olimpisjkog bazena nema od Vukovara do Zagreba. Glavni projekt je završen i kroz mjesec dana slijedi izdavanje građevinske dozvole.

“Čekamo da nadležno Ministarstvo raspiše natječaj za gradnju javne turističke infrastrukture za razvoj kontinentalnog turizma putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Teoretski, kad bi sve bilo u redu i kad bi naš projekt prošao na natječaju, mogli bismo početi s gradnjom već sljedeće godine, a sama gradnja trebala bi trajati godinu i pol dana. Optimist sam jer u navedenom natječaju za sufinanciranje takvih projekata, predviđena je alokacija od ukupno 930 milijuna kuna za sufinanciranje.

Projekt Termi Bjelovar vrijedan je 250 milijuna kuna i spremni smo na sve omjere sufinanciranja, a sam projekt jedan je od rijetkih potpuno spremnih u Hrvatskoj te ima punu podršku Hrvatskog plivačkog i vaterpolo saveza te Hrvatskog olimpijskog odbora. Olimpijski zatvoreni bazen u sastavu ovog projekta tek je jedan od tri u Hrvatskoj koji bi zadovoljili standarde za međunarodna natjecanja i Bjelovar bi time postao centar za vodene sportove u Hrvatskoj, vjerojatno i za pripreme plivačkih i vaterpolo reprezentacija. Ovim projektom možemo snažno razviti kontinentalni i sportski turizam našeg grada i županije.”  

Nema postova za prikaz