Milorad Cvjetojević je novi predsjednik SDP-a u Garešnici

SDP

SDP je u subotu proveo prvi krug unutarstranačkih izbora, na kojem su birani predsjednici, potpredsjednici te članovi Predsjedništava općinskih, gradskih i županijskih organizacija. Odgođeni su u Međimurskoj županiji, zbog prijevremenih lokalnih izbora. Na njima su međimurci jučer po drugi put ove godine birali župana, a premoćni broj glasova, gotovo 80% osvojio je Matija Posavec.

I u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji SDP-ovi unutarstranački izbori nisu bili potpuni, ali je organizacija u Garešnici dobila novog predsjednika, Milorada Cvjetojevića iz Zdenčaca, koji je bio jedini kandidat: „Nakon svega što se dogodilo u stranci, izlaska velikog broja kolegica i kolega iz stranke, odlučio sam se kandidirati, da probamo nekako održati stranku do nekih boljih vremena. Član SDP-a sam od 2011. godine, zaposlen i imam 47 godina. Unutar stranke ćemo dogovoriti daljnje korake, cilj je raditi na omasovljenju, a vrijeme će pokazati svoje“, kaže Cvjetojević.

U Daruvaru je na čelnoj poziciji ostao Igor Jareš, a Božidar Kelečić i Vlado Pihir su predsjednici općinskih ogranaka u Siraču i Dežanovcu. SDP-ovi izbori za preostale organizacije, pa tako i bjelovarsko- bilogorsku županijsku razinu održat će se naknadno. Inače, popis izabranih predsjednica i predsjednika županijskih i nekih gradskih organizacija objavljen je na mrežnim stranicama Socijaldemokratske partije Hrvatske.

Nema postova za prikaz