Světlušky Češke besede u Hercegovcu vodi članica Isabella Havranek

Isabella Havranek nova je voditeljica starije dječje plesne skupine Češke besede Hercegovac, Světlušky (u prijevodu krijesnice). I sama je više od deset godina članica, plešući i pomažući u ostalim aktivnostima. Sada je studentica, a probe održava po mogućnosti, do dva puta tjedno.

– Světlušky se sastoji od deset cura, a sada imamo i dvije nove koje uče plesati, uz ostalo, a imaju od 11 do 20-ak godina. Trudim se probe održavati dva puta tjedno i nove naučiti plesovima, a što je potrebno i zbog ostalih, da ponovimo što smo dosad radili. Tu sam od šestog razreda, a kroz to vrijeme izrađivali smo ukrase na blagdanskim radionicama, išli na nastupe, dolazili po darove ili pomagali- izdvaja mlada voditeljica skupine Isabella Havranek.

Krajem godine, uvijek 26. prosinca, pomažu i kod podjele darova Djeda Božićnjaka najmlađima, za koje su upisi u tijeku. Pandemija koronavirusa smanjila je broj nastupa, neizvjesni su i budući, no vrijedne djevojke i dalje se pripremaju, a spremne su i njihove plavo-crvene nošnje.

Češka beseda Hercegovca ove je godine proslavila 100 godina rada, što je bila prilika pokazati se u najboljem svjetlu. Osim Světlušky, djeluje i skupina Pampelišky (u prijevodu maslačci), koja okuplja mlađe curice, a također i Bračni parovi te Puhački orkestar, koji sve ostale prati na nastupima.

Nema postova za prikaz