Prijem za Andreju Kovač i Tatjanu Balja kod garešničkog gradonačelnika

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija upriličio je danas prijem za dvije nagrađene Gareščanke, Tatjanu Balja i Andreju Kovač, kako bi se sugrađankama zahvalilo i ukazalo na njihov značaj za širu zajednicu.

– Velika mi je čast da Vas mogu pozdraviti, što prezentirate svoj rad i aktivnosti na poseban način, za što ste i nagrađene. Veseli da je Garešnica dobila prepoznatljivost i priznanje. Stoga zahvaljujem što ste dio grada koji prikazujete na visokoj razini- poručio je garešnički gradonačelnik.

Andreja Kovač, učiteljica savjetnica u Osnovnoj školi Garešnica, našla se među 511 najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika za prošlu školsku godinu. Dobitnica je i državnog priznanja Ivana Filipovića, poznatijeg kao obrazovni oskar, najvišeg u toj djelatnosti, kao jedna od 15, od kojih je njih osam iz OŠ.

– Zahvaljujem na pozivu. To je osobita čast kad gradske vlasti prepoznaju zasluge ljudi koji žive i rade u njihovu gradu. I biti na popisu dviju najznačajnih nagrada što se tiče odgoja i obrazovanja velika je čast, jer tako se promovira zasluga i trag koji učitelj ostavlja u jednoj lokalnoj sredini, na ponos škole i gradu- izjavila je nagrađena učiteljica.

Andreja Kovač na prijemu kod garešničkog gradonačelnika Josipa Bilandžije

Tatjana Balja, s OPG-a Balja u Garešnici, dobitnica je nagrade Hrvatske turističke zajednice Djelatnik godine, Čovjek- ključ uspjeha u turizmu, kao domaćin turističkog seljačkog domaćinstva. Pokrenulo je i projekt prvog hrvatskog Hotela za pčele.

– Velika mi je čast nagrada HTZ, što je priznanje projektu i trudu, kao i promociji pčelarstva koje je u jako lošem stanju u cijelom svijetu, ne samo u Hrvatskoj. Drago mi je da sam prepoznata od strane Grada, ono što radimo i otvaramo turistima put prema Garešnici, da se čuje za OPG Balja i naš grad – rekla je nagrađena garešnička pčelarka.

Tatjana Balja na prijemu kod garešničkog gradonačelnika Josipa Bilandžije

Gradonačelnik Bilandžija ujedno je predložio da dvije istaknute Gareščanke pale nadolazeće adventske svijeće, što su one, kao ukazanu čast, pozdravile i prihvatile.

Nema postova za prikaz