Bjelovar: Usvojen proračun, a od 1. siječnja niža cijena vrtića

Izvor. YouTube/Grad Bjelovar

Proračun grada Bjelovara za 2022. godinu, u iznosu od gotovo 300 milijuna kuna, jučer je usvojen većinom glasova „za“, na sjednici Gradskoga vijeća. Više o njemu rekla je Mirela Bašić, pročelnica Upravnog odjela za financije i javne prihode te je kao najznačajniji projekt iduće godine navela izradu sortirnice. “

Projekt Termi Bjelovar svoje mjesto u proračunu ipak nije našao; spreman je i bit će ubačen nakon raspisa javnog natječaja kada će se napraviti i rebalans proračuna, objasnio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Izvor: Facebook/Antoneta Đokić

Na proračun su uložena ukupno tri amandmana, od toga, jedan na izgradnju mjesnog doma u Kupinovcu, drugi vezan uz smanjenje PR promidžbe, a treći je predstavila Antoaneta Đokić te se on ticao besplatnih menstrualnih potrepština u osnovnim školama. Svi su odbijeni, iako je gradonačelnik Dario Hrebak potvrdio potrebu i inicijativu vijećnice Đokić te obećao kako će se njen prijedlog s vremenom realizirati.

Spomenimo za kraj kako je na sjednici jedna od odluka, donesena jednoglasno, bila i ona o smanjenju cijena smještaja djece u bjelovarskim vrtićima. Stoga će roditelji od 1. siječnja 2022. godine po djetetu plaćati iznos od 400 kuna. Spomenimo kako je i ranije, na sastanku gradonačelnika i ravnatelja škola najavljeno njihovo povećanje plaće od 5 posto.

Nema postova za prikaz