DV Maslačak u blagdanskom ruhu spreman za Svetog Nikolu i Djeda Božićnjaka

Gornji red, s lijeva na desno - Hercegovac, Garešnica Petra Svačića, Garešnički Brestovac; u donjem redu vanjsko uređenje u centralnom objektu DV Maslačak

Blagdanski duh početkom prosinca nije zaobišao ni Dječji vrtić Maslačak, centralni objekt, ali i sve područne. Stoga se na ulazima, ali i u unutrašnjosti vrtića osim radosnih lica djece sada mogu vidjeti i okićene jelke ručno izrađenim ukrasima. Njih čak 16 vrtiću su darovali EKO kumovi, OPG Hajstor dok su ukrase izradili mališani, njihovi roditelji te zaposlenici vrtića. “Svi smo se našli u poslijepodnevnim satima, družili se i izrađivali nakit. I djeca su u tome sudjelovala, a njihov nakit stacioniran će biti po njihovim sobama da ga mogu držati na oku“, našalila se ravnateljica DV Maslačak, Marinela Kermeci.

Božićni ugođaj u DV Maslačak, područni odjel Hercegovac
Božićni ugođaj u DV Maslačak, područni odjel Hercegovac

Sve to uvertira je za doček Svetog Nikole koji će mališane posjetiti u ponedjeljak, 06. prosinca. A osim njega, 20. prosinca posjetit će ih i Djedice na motorima ili Moto mrazovi, odnosno članovi Motokluba Rđava Škljoca i Motokluba Iohannites. “Vrtić je pripremio simbolične poklone, šibe i sve ostalo što ide uz svetoga Nikolu koji će doći i uručiti im to. Kada je u pitanju doček Djeda Božićnjaka, riječ je dakle o bajkerima te ćemo organizirati druženje na dvije lokacije – u Brestovcu, za područne objekte Hercegovac i Garešnički Brestovac te u centralnom objektu u Garešnici za mališane iz oba garešnička objekta. U planu je druženje, roštilj i ostale zabavne aktivnosti, a sve u popodnevnim satima.

Božićni ugođaj u DV Maslačak, područni odjel Garešnički Brestovac
Božićni ugođaj u DV Maslačak, područni odjel Garešnički Brestovac

Dio jelki nakon blagdana posađen će biti pored centralnog objekta koji je prošloga tjedna obogaćen novim, interaktivnim drvenim namještajem, rekla je Kermeci. “Velik dio znanstvenih istraživanja osvrće se upravo na unutarnji prostor koji je veoma bitan, tu ćemo se složiti jer poznato je da nakon ravnatelja i zaposlenika, upravo je prostor treći odgajatelj djece i zato je važno ulagati u njega. Dakle, prostor odgojno-obrazovne ustanove ima velik utjecaj na praksu koja se provodi unutar nje. Ovo je novi vrtić i nije se moglo sve rediti u prvoj godini, niti financijski, niti je bilo vremena za to. No, sada je i to unutarnje uređenje došlo na red te smo izraditi dali drveni namještaj po mjeri koji je interaktivan i u skladu za djecu vrtićke dobi. Riječ je o klupama i policama s utorima na kojima će biti instalirane i igračke. Također, imamo puno knjiga, stoga smo police dali izraditi u obliku drveća s razgranatim granama, a sve u 3D obliku.

Božićni ugođaj u DV Maslačak, na adresi Petra Svačića gdje se može vidjeti novi namještaj već u uporabi

“Ideja je da prostor u kojem se djeca nalaze bude što prirodniji i naravno prilagođen njima. Ono što još planiramo jest preurediti ulaze, koji će biti uređeni tematski vezano uz književnost, dok središnji hodnik planiramo ukrasiti citatima znanstvenika i hrvatskih inovatora s obzirom na to da se u bližoj budućnosti planiramo fokusirati na to da pretvorimo ovaj cjelokupni objekt u maleni znanstveni vrtić“, zaključila je Kermeci.

Božićni ugođaj u DV Maslačak, centralni objekt na Gajinama koji je također obogaćen novim namještajem
Božićni ugođaj u DV Maslačak, centralni objekt na Gajinama vanjsko uređenje

Nema postova za prikaz