Na proljeće vidikovac i poučna staza s berečke strane Moslavačke gore

U pripremi je izgradnja poučne staze i vidikovca sa zapadne strane Moslavačke gore, od Podgarića. Za taj projekt uz izvore pitke vode i srednjovjekovni Garić grad, Općina Berek ostvarila je 100.000 eura bespovratnog europskog novca. U tijeku je rješavanje dokumentacije, kako bi se na proljeće počelo s radovima. Krenuli bi od Markovog zdenca, stazom do same utvrde.

– Dokumentacija se rješava, kako bi na proljeće, s lijepim vremenom počeli radovi na poučnoj stazi i vidikovcu, što će biti još jedan dodatni sadržaj, s dosta detalja, na čemu ćemo raditi iduće godine – kaže načelnik Mato Tonković.

Markov zdenac u Podgariću

Na Garić gradu su radovi za ovu godinu gotovi: središnja kula je obnovljena, a ostaje sjeverna, koju također treba prekriti i urediti prilaz. Ponovno će zatražiti pomoć Ministarstva kulture, a manje zahvate rješavaju iz svog proračuna. Turistički značaj destinacije prepoznaje i sve veći  broj turista koji dolaze u taj kraj, najčešće pojedinačno.

Prepoznatljivost područja i očuvanje povijesno-kulturne baštine zajednički je cilj moslavačkih gradova i općina. Grad Kutina uređuje u poučnu stazu Crkveni jarak, koja s dvije rute prolazi pored brojnih arheoloških lokaliteta, sve do najvišeg vrha Moslavačke gore, Humke.

Nema postova za prikaz