Općina Hercegovac ima proračun za iduću godinu i novo povjerenstvo zaduženo za državno poljoprivredno zemljište

I Općina Hercegovac ima proračun za iduću godinu. Planiran je u iznosu nešto većem od 23 milijuna i 300 tisuća kuna.  Prijedlog je jednoglasno podržan na sinoćnjoj sjednici Općinskog Vijeća, na kojoj je, između ostalog, potvrđeno da visina naknade za novorođeno dijete ostaje na istoj razini. Imenovano je i povjerenstvo koje će odraditi sav posao vezan uz državno poljoprivredno zemljište, oko zakupa, prodaje i uvođenja u posjed.

„Zakon nalaže da u povjerenstvu budu pravnik, geodeta, inženjer poljoprivrede te dva člana općinskog Vijeća“, napominje načelnik Boro Bašljan i dodaje „pazilo se da to ne budu osobe koje će sudjelovati u natječajima, odnosno da se neće javljati za kupnju ili zakup zemljišta“.

Naime, do 8. prosinca otvoren je natječaj za prodaju nešto manje od 300 hektara površine koja se rasprostire u sva naselja, odnosno pet katastarskih općina;  Hercegovac, Ladislav, Palešnik, Ilovski Klokočevac, Veliku Trnavu. Nakon što on bude proveden, slijedi raspisivanje natječaja za zakup nešto više od 650 hektara poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, koje se nalazi na području Općine Hercegovac.

Nema postova za prikaz