Garešničke mažoretkinje na 9. Xmas Open u Zagrebu osvojile 9 medalja

Garešničke mažoretkinje ove subote nastupile su na 9. Christmas Open u Zagrebu. Predstavili su se s devet koreografija od kojih su sve osvojile medalje, šest zlatnih, jednu srebrnu i dvije brončane. Natjecanje je provedeno pod strogim epidemiološkim mjerama, bez publike, a svi su imali i covid potvrde. Neki timovi su odustali od natjecanja zbog samoizolacije, kaže predsjednica Mihaela Žiher. Predstavili su i svoje nove uniforme na postrojavanju, a na nedavnoj audiciji primili su i nekoliko novih članica. Idući nastup imaju na državnom natjecanju u veljači iduće godine.

Nastupili su s devet koreografija. Zlatne medalje osvojila je dječja formacija štap, dječja formacija pom-pon, Niko u solo štap, kadeti mix pom-pon, kadeti trio pom-pon i velika formacija pom-pon juniori. Srebrnna medalja osvojena je u kategoriji solo štap pom-pon. Dvije bronce osvojile su juniorke u trio pom-ponu i seniorke u duo pom-ponu. Čestitamo!

“Sve je proteklo u redu, natjecanje je provedeno bez publike. Bili su samo roditelji, odnosno pratnja malih natjecatelja, a u sportsku dvoranu u kojoj se održavalo natjecanje, nitko nije mogao ući bez covid putovnice ili negativnog testa. Neke skupine iz našeg okruženja su odustale od sudjelovanja na natjecanju zbog samoizolacije. Pripremali smo se dva mjeseca za ovaj nastup i postojala je bojazan da će zbog pandemije sve biti otkazano, no na sreću, bili smo zdravi.” Ispričala je predsjednica Garešničkih mažoretkinja, Mihaela Žiher, pritom se zahvalila trenericama Nataši Kranjec iz Virovitice i Miji Belak iz Garešnice koje su pripremile velike koreografije, kao i Petri Stojaković i Patriciji Udovčić, novim, budućim trenericama koje su vježbale s najmlađim djevojčicama.

Nema postova za prikaz