Garešnički Crveni križ za blagdane daruje sugrađane u potrebi

Crveni križ Garešnica i ovog Božića daruje korisnike i osobe u potrebi. Uz pomoć lokalnih jedinica, za cjelokupno područje Grada Garešnica i Općina Hercegovac, Berek i Velika Trnovitica osigurano je 200 paketa hrane i higijene.

– Mahom su to starija samačka domaćinstva. Osim u Gradu Garešnici, akciju je po prvi put proširena i na Općine Hercegovac, Berek i Velika Trnovitica gdje smo u suradnji s timovima Zaželi napravili popis primatelja i pokrili cijelo područje – kaže ravnateljica Crvenog križa Garešnica Melita Lozina.

Korisnici se uvijek se obraduju volonterkama i djelatnicama Crvenog križa

Pojedinačna vrijednost paketa je 150 kuna, a većina je već podijeljena, u čemu su djelatnicima pomogli brojni volonteri, kojima je jučer, na Međunarodni dan volontera 05. prosinca, posebno zahvaljeno.

– Imali smo svečano sjednicu uz prigodan domjenak na kojoj sam osobno zahvalila volonterskom timu Crvenog križa Garešnica i uručila im prigodne poklone. Sve su to dobri ljudi koji unaprjeđuju zajednicu, čineći svijet boljim mjestom. Sreća i dobro koje donose su nemjerljivi, kao i zadovoljstvo da na njih možemo računati i ubuduće – izjavila je ravnateljica Melita Lozina.

Crveni križ Garešnica posebno je zahvalan OPG-u Samardžić-Nikolić na mandarinama (Foto- Crveni križ Garešnica)

Darivani su i branitelji u stanju potrebe, od kojih su mnogi volonteri, a akcija je provedena u suradnji s Udrugom hrvatskih branitelja policije Garešnica i Koordinacijom braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Korisnici Pomoći u kući, njih 43-oje na garešničkom području, dobili su i mandarine, dar OPG-a Samardžić-Nikolić iz Doline Neretve. Ukupna vrijednost ovih poklon paketa je 30.000 kuna, od kojih je, osim lokalnih jedinica, dio vlastitog prihoda Crvenog križa Garešnica, kao i Županijskog društva.

Nema postova za prikaz