Marušić: Moja misija je dobrobit građana

Sabor je donio je državni proračun za iduću godinu. Prijedlog je podržalo 77 zastupnika saborske većine, jedan više od potrebnih 76,  dok je 49 oporbenih bilo protiv. Na sjednici je potvrđena odluka Vlade o prihvaćanju devet amandmana, od ukupno 450 pristiglih u skladu sa zakonom. Među prihvaćenima je i onaj Mire Totgergelija (HDZ) vezan uz financiranje izgradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, čime se iz državnog proračuna osigurava pomoć za otplatu kredita za bjelovarsku bolnicu. Amandman je bio meta kritike zastupnice Marije Selak Raspudić (MOST), rekavši da su dosad odbijani takvi zahtjevi jer su pristigli iz oporbe, pod izgovorom da je to problem osnivača, a ne državnog proračuna.

Nije se dugo čekalo na odgovor bjelovarsko- bilogorskog župana,  Marka Marušića koji je medijima uputio reagiranje pod naslovom: Moja misija je dobrobit građana, tko to ne razumije, zalutao je u politiku;

Kao župan Bjelovarsko-bilogorske županije ostao sam zaprepašten jutrošnjim istupom zastupnice Marije Selak Raspudić u Hrvatskom saboru o HDZ-ovom amandmanu za bjelovarsku bolnicu. Državna pomoć u otplati kredita omogućit će preživljavanje županijskog zdravstvenog sustava i nevjerojatno je da itko normalan može biti protiv toga. Zar zastupnica Selak Raspudić doista zagovara da žitelji Bjelovarsko-bilogorske županije ne bi trebali imati zdravstvenu zaštitu kao i svi ostali stanovnici Hrvatske. Neodgovornim zaduživanjem za gradnju nove bolnice, bivši župan Damir Bajs cjelokupan zdravstveni sustav naše županije doveo je pred kolaps. Njegova ideja da se krediti za bolnicu vraćaju iz decentraliziranih sredstava, zdravstvene ustanove naše županije odvela bi u propast. Država ta sredstva osigurava upravo za njihovo normalno funkcioniranje, a ne za vraćanje dugova koje su stvorili nesposobni političari. Svojom neodgovornošću i nesposobnošću Damir Bajs doveo je građane, zdravstveni sustav i Vladu RH pred svršen čin i nevjerojatno je da zastupnica Selak Raspudić to ne razumije ili ne želi razumjeti. Kao da je zalutala u politiku.

-Amandman koji je predložio zastupnik HDZ-a Miro Totgergeli nema veze s tim tko je na vlasti, a tko predlagatelj. Radi se naprosto o lošim politikama i pogrešnim odlukama koje je donijela prethodna županijska vlast, ali vi to očito ne razumijete i zato podržavate. Briga za moje sugrađane moja je jedina misija i u tom cilju spreman sam surađivati sa svima, bili to moji kolege iz HDZ-a, vladajuće koalicije ili neki drugi. Važno mi je da im je dobrobit građana moje županije i Hrvatske na prvom mjestu – ističe župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić.“   

U svakom slučaju, novac s državne razine stiže, a na tu temu sutra u podne sazvana je konferencija za novinare, ispred nove zgrade bjelovarske Opće bolnice. O tome će govoriti: Miro Totgergeli, saborski zastupnik HDZ-a, dr. Ivanka Fehir Radanović, v.d. ravnateljice Opće bolnice Bjelovar i Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan.

Nema postova za prikaz