Plan razvoja turizma Grada Bjelovara predan u ruke Institutu za turizam

U srpnju ove godine, Gradsko vijeće Bjelovara donijelo je Odluku o pokretanju postupka izrade Plana razvoja turizma za pet narednih godina. Riječ je o strateškom dokumentu koji će definirati viziju razvoja turizma vodeći računa o svim aktivnostima, planovima razvoja, proširenjima smještajnih kapaciteta i unapređenju turističke ponude grada.

Ugovor s Institutom za turizam potpisan je 17. studenog ove godine na iznos od 118 tisuća i 750 kuna s PDV-om, dok je rok izvršenja usluge pet mjeseci, dakle do 17. travnja nagodinu. Vjerujem da ćemo u tom vremenu imati i natječaj pri Ministarstvu turizma na koji ćemo se moći prijaviti vezano za toplice. Nakon izrađenog Plana razvoja turizma, Bjelovar bi se trebao gledati kao brend za okružene i logično oblikovane turističke regije, a razvoj i razvitak turizma svakako mora biti usklađen s načelom održivog razvoja, što smo i pokazali na primjeru samih toplica“, rekao je gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak.

Plan razvoja turizma Grada Bjelovara značit će i lakše privlačenje novca iz europskih fondova i natječaja resornih ministarstava. “Jedan od prvih koraka je da se za svaku destinaciju osmišljavaju projekti, proizvodi i usluge. Upravo to se može postići kroz Terme Bjelovar. Sama prepoznatljivost i inovativnost je dobra i potrebna, no važno ju je kontinuirano razvijati. Mi ćemo napraviti detaljnu analizu stanja, što obuhvaća terenski obilazak cijelog prostora grada, sagledavanje svih postojećih razvojnih planskih dokumenata i projekata, gradske i županijske strategije turizma te strategije razvoja Termi Bjelovar“, rekla je Izidora Marković Vukadin, voditeljica izrade Plana.

Bjelovar ima dugu tradiciju kulture, raznih festivala, glumaca, glazbenika i umjetnika. Mi naglasak svakako moramo staviti i u tom pogledu“, zaključila je Marković Vukadin.

Nema postova za prikaz