Ususret Božiću uz Lovrakov vlak bez snijega

Iako je nedostajao snijeg za potpuni ugođaj uz Vlak u snijegu, blagdansko druženje pored lokomotive i tri vagona iz istoimene priče, u Kulturnom centru “Mato Lovrak” u Velikom Grđevcu, okupilo je brojne posjetitelje. Prije paljenja treće svijeće na adventskom vijencu sve ih je pozdravio i dobar provod poželio načelnik Tomislav Pavlečić.

Unatoč hladnom vjetru, toplu atmosferu podgrijali su izvođači; ženski pjevački zbor “Dike” i pjevački zbor koji okuplja članove udruge umirovljenika i udruge žena “Hrvatsko srce”.

Dio programa je bio i Romano Dautanac, grđevčanin poznat puno šire, kao pantomimičar, diplomirani klaun, autor i izvođač one-man ili duo predstava u sklopu Kućnog teatra Škripzikl. 

Veliki Grđevac, rodno mjesto Mate Lovraka, u Kulturnom centru koje nosi njegovo ime, dočarava dio njegovih klasika dječje književnosti. Kako se navodi na službenim stranicama, tu je identičan mlin koji je obnavljala družba Pere Kvržice, bunar u kojem se onesvijestio Medo, tradicionalna Mlinareva kuća, nadstrešnica s ljetnom učionicom, dječje igralište, te šetnica uz vodotok s klupama. I to je tek dio razloga zašto je zanimljiv brojnim školama za učeničke izlete.

Nakon programa i pjesme, okupljeni su se odazvali pozivu voditelja, Marka Vodopije da kušaju kuhane kobasice i zagriju se uz kuhano vino, a prilika za druženje u duhu blagdana bit će još, jer će kroz Veliki Grđevac, uz božićni vlakić, uskoro proći i Djed Mraz.

Nema postova za prikaz