Prijem za čelnike Lovačkog saveza BBŽ

Foto- BBŽ

Na javni poziv Bjelovarsko-bilogorske županije za potpore unaprjeđenja i razvoja lovstva pristiglo je 110 zahtjeva lovoovlaštenika. Zatražena je financijska pomoć od oko pola milijuna kuna, dok je lani dodijeljena nešto veća za 172 subvencije i upola manje zahtjeva. Odnosi se na 11 mjera, kojima se pomažu 43 zajednička i 20 državnih lovišta, i to za već poznati unos divljači, odstrijel predatora, nabavu sredstava za zaštitu usjeva, promidžbu i osposobljavanja, kao i ulaganja u objekte, prevenciju i liječenje srneće divljači od velikog američkog metilja. Odluku prema prijedlogu povjerenstva donosi župan, koji sklapa ugovor s korisnicima subvencije.

Time, kao i povodom Dana Hrvatskog lovačkog saveza, župan Marko Marušić i pročelnik za poljoprivredu Zlatko Pavičić upriličili su prijem za predstavnike Lovačkog saveza županije, predsjednika Matu Kovačevića i tajnika Sašu Čanka. Istaknuta je dobra suradnja lovaca sa županijskom vlašću.

Premiju police osiguranja za štetu od divljači na poljoprivrednim usjevima u 2021. sufinancira Ministarstvo poljoprivrede RH, do 70 posto prihvatljivog iznosa. Ukupna vrijednost natječaja je šest milijuna kuna, a mogu se javiti lovoovlaštenici do 20. prosinca.

Nema postova za prikaz