Nepoznati počinitelj bacio zapaljiv predmet na zgradu ŽO HDZ

ŽO HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije

Danas 15. prosinca u podnevnima satima, nepoznati počinitelj je u Bjelovaru bacio neutvrđeni zapaljivi predmet na zgradu u kojoj se nalazi sjedište jedne političke stranke.

Policijskim očevidom je utvrđeno da je nastalo oštećenje u vidu začađenja fasade. U svezi navedenog događaja u tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih činjenica navedenog događaja, kao i pronalaska počinitelja, objavila je PU bjelovarsko-bilogorska, a priopćenje od strane ŽO HDZ-a je poslao i tajnik, Silvestar Štefović. Prenosimo ga u cjelosti:

Nakon što su prije tri dana provaljene i devastirane prostorije Županijske organizacije HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, nasilje je eskaliralo: na sjedište naše stranke u Bjelovaru danas je bačena zapaljiva naprava. Što je iduće u tom ludilu mržnje? Očekujemo od nadležnih tijela, kojima smo odmah prijavili i novi napad, da čim prije otkriju počinitelja ili počinitelje. Pozivamo sve političke opcije da oštro osude ovaj nemili čin te da odgovornom politikom i primjerenom komunikacijom zajedno pridonesemo deeskalaciji tenzija u hrvatskom društvu, tenzija koje pojedini akteri, nažalost, svjesno podjaruju svojom radikalnom, huškačkom retorikom.

ŽO HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije

Nema postova za prikaz