Zastoj u izgradnji objekta Prosvjete u Rogoži

Radovi na izgradnji objekta garešničkog Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Moslavina u Rogoži i dalje stoje, a zimski uvjeti dovode do prokišnjavanja starog dijela zgrade bivše škole, koju članovi koriste za probe i nastupe. No, u udruzi se nadaju kako će izvođač, Lovrić građenje, deku postaviti do kraja godine, kako bi se sprječila daljnja šteta.

– Radovi su stali, a i dalje čekamo postavljanje deke. Radovi su se odužili i sada prostor već dulje vrijeme prokišnjava. Nadam se da će se to riješiti do kraja godine, jer ako ne bude, pa dođe i snijeg, bit će i dodatnih problema i veće štete – ističe predsjednik Zoran Blanuša.

Objekt SKD-Prosvjete Garešnica u izgradnji (FOTO- udruga)

Folklorna sekcija garešničke Prosvjete djeluje puna dva desetljeća. Iako planirana, proslava se odgađa za iduću godinu. Godišnji koncert i darivanje djece također nisu mogući, stoga Dan udruge i blagdan zaštitnika sv. Nikole, odnosno krsnu slavu društva, obilježavaju na sam dan, 19. prosinca. Bit će to unutar udruge, uz darove za mlađe polaznike.

– Kad se znalo da možemo održati događaj, dobili smo Hrvatski dom na korištenje od Grada Garešnice, no tada gosti više nisu bili u mogućnosti doći. Stoga ne održavamo proslavu, kao ni darivanje djece, kojeg nije bilo ni lani. Kupit ćemo darove za najmlađe i podijeliti ih na internom okupljanju udruge, za male članove naše folklorne sekcije – izdvaja predsjednik Zoran Blanuša.

Do kraja godine ne planiraju nove aktivnosti, a posljednji nastup folklorne sekcije garešničke Prosvjete bio je početkom mjeseca u Vojniću, kada su se predstavili i novi članovi, njih četvero.

S nastupa SKD-Prosvjete Garešnica u Vojniću (Foto- udruga)

Nema postova za prikaz