BBŽ domaćin sastanka Vlade RH sa županima, predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao novu bolnicu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u Bjelovaru gdje predsjeda sastankom Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina. Teme sastanka su Zakon o odgoju i obrazovanju i provedba Plana oporavka i otpornosti, cestovna infrastruktura i linijski prijevoz putnika te demografske mjere i mjere za mlade.

Po dolasku se sastao s biskupom Vjekoslavom Huzjakom, zatim sa županom Markom Marušićem i gradonačelnikom Bjelovara Darijom Hrebakom. Razgovaralo se o temama važnim za Županiju i Grad te je istaknuta dobra suradnja s tijelima državne vlasti.

Nakon razgovora s Marušićem i Hrebakom, predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je novu zgradu bjelovarske Opće bolnice. Dočekala ga je v.d. ravnateljice, dr. Ivanka Fehir Radanović koja ga je tom prigodom upoznala s planovima i problemima vezanim uz opremanje i preseljenje prvih odjela u novu zgradu, u čemu se očekuje pomoć Vlade.

U posjeti su uz premijera bili i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar zdravstva Vili Beroš, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić.

Nema postova za prikaz