Županijska podrška poljoprivrednicima u vidu organizacije i logističko-distributivnog centra

S lijeva na desno: Nenad Horvat, predsjednik Skupštine poljoprivredno-braniteljske zadruge „Bilogorska košara“, Marijo Puškarić, vlasnika poljoprivrednog gospodarstva Agro Puškarić, Marija Jungić, zamjenica bjelovarsko – bilogorskog župana

Prednosti organiziranja poljoprivrednika u proizvođačkoj organizaciji bila je tema jučerašnjeg sastanka u Bjelovaru na kojem su sudjelovali Udruga voćara i povrćara Dar Bilogore, uz suradnju županije i Razvojne agencije te predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Uprave za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište.

Jedna od tema bila je i izgradnja logističkih distributivnih centara za voće i povrće, a Marija Jungić, zamjenica bjelovarsko – bilogorskog župana dodala je kako natječaj još nije raspisan, a prema trenutnom planu sufinanciranje Županije bi se trebalo kretati oko 70 posto, dok bi 30 posto osiguravali sami prijavitelji.

Na sve se osvrnuo i Marijo Puškarić, vlasnik poljoprivrednog gospodarstva Agro Puškarić iz Kaniške Ive. “Proizvođači krumpira jako su zainteresirani za spomenuti projekt. Bilo bi veoma dobro da uz pomoć županije i Republike Hrvatske izgradimo skladište“, zaključio je.

Nema postova za prikaz